Luchtkasteel of echt paleis

vrijdag 27 december

IMG_1863

Een nieuw huis, een nieuw interieur. Heerlijk is het. Al levert het je soms meer stof tot dromen en uitdagingen op dan je tijd hebt.

Ik betrap mezelf de laatste tijd regelmatig mijmerend boven een nog te lezen werkmail en een koud wordende kop koffie. Blijft het een luchtkasteel? Of gaan we het echt allemaal realiseren?
Ik stel me voor dat ik in ons huis rondloop: wordt het een houten vloer of beton? Beton is wel zo praktisch en tijdloos. Maar vindt mijn schatje dat ook mooi? Hij moet zich er tenslotte ook fijn bij voelen en er lekker op kunnen liggen, want ja, we krijgen vloerverwarming!
Mijn droom gaat verder. Ik lig op de vloer, met een krantje, een kop koffie met een stuk chocolade, of een wijntje. De kinderen stormen binnen, de wijn gaat om. Ik merk dat ik doorsla er zitten namelijk al vlekken op de vloer die er nog niet eens ligt.
Ik herpak mezelf. Het gaat om de balans tussen esthetisch verantwoord en praktisch. En vooral om wat wij mooi vinden.

Bij het kopen of verbouwen  van een huis heb je eindeloze keuzes: Kookeiland of L-keuken?  Grote of kleine tegels in de badkamer? Welke verlichting?

Wij zijn een heuse familie Knip & Plak. Mijn dochter, de zoon van mijn vriend en zijn dochter, iedereen moet een eigen plekje hebben en zich welkom voelen. Er zijn twee slaapkamers over. Met de plattegrond van de grootste slaapkamer ben ik aan de slag gegaan. Door het plaatsen van een wandje heb ik er twee kamers van gemaakt. Maar hoe gaan we deze kamer ventileren? Ook weer iets om over na te denken. Het kost me een nacht draaien en woelen, dan weet ik het! Eerst maar even een extra wandcontactdoos en lichtschakelaar accorderen bij het bouwbedrijf.

We hebben het er maar druk mee, langzaam wordt het realiteit. Een wandcontactdoos plaats je namelijk niet in een luchtkasteel.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie op . Bewerken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *